Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg op een bakplaat een laagje bakpapier, besmeer deze met een klein beetje olie. Nog een klein beetje olie door de pompoenblokjes mengen. Leg de
pompoenblokjes daarna op de bakplaat. Laat ze ruim een half uur roosteren, zodat ze zacht en goudbruin zijn. Zet een pan met ruim water op, breng aan de kook. Blancheer hierin de boerenkool 5 minuten. Ondertussen 1 el olie verwarmen in een koekenpan. De ui in ca. 5 minuten zacht en goudbruin bakken. Voeg dan de gember, koriander, klein snufje zout en geelwortelpoeder toe. Laat 1 minuut meebakken.
Voeg dan de quinoa toe, een snufje zout en 500 ml water, breng aan de kook. Draai het vuur laag en plaats het deksel op de pan. Laat ca. 12-15 minuten zachtjes koken. Mengen met de
boerenkool, pompoen, pompoenpitten en eventueel nog wat zeezout en versgemalen peper of een beetje shoyu (of tamari voor gluten- en tarwevrij).
ca. 800 g pompoen, schoongemaakt en in blokjes 1,5 cm
1-2 el sesamolie
1 ui, fijngehakt
1 tl geraspte gember
1 tl gedroogde koriander
½ tl geelwortelpoeder
200 gr quinoa, gewassen en uitgelekt
100 gr boerenkool, fijngesneden
40 gr geroosterde pompoenpitten
zeezout
versgemalen peper