Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Raapstelenstamppot met 'uienjus' (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Natuurlijk kun je bij je stamppot een gehaktbal met jus eten, maar je kunt er ook heerlijk smeuïge uien bij serveren.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg kruimige aardappels
400 gr raapstelen
3 el boter
scheut melk
2 grote uien
1 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
zout en peper

 

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in ruim kokend water gaar.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin de uien zachtjes tot ze glazig worden. Voeg de suiker toe, roer door en laat in een minuutje karamelliseren. Blus af met balsamicoazijn en laat het op een laag vuurtje iets indikken. Was de raapstelen en snijd grof. Giet de aardappels af en stamp ze met 2 eetlepels boter en een goede scheut melk tot een puree. Roer de raapstelen erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de zoetzure 'uienjus'.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.