Rabarber met kruimeldeeg en roomkwark

Meer info over Rabarber

Toptoetje!

Ingrediënten

750 gr rabarber
60 gr (riet)suiker
1 tl vanillesuiker
2 cm verse gemberwortel, geraspt of 2 tl gemberpoeder
boter voor invetten van de vorm

Voor het kruimeldeeg:

100 gr bloem
100 gr fijne havervlokken
50 gr (riet)suiker
rasp van 1/2 citroen
75 gr koude boter, in stukjes
poedersuiker
1 dl slagroom
100 gr kwark

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukken van 3 cm. Meng de rabarber met de (riet)suiker, vanillesuiker en gember. Vet de vorm in en leg het rabarbermengsel erin. Meng de bloem, havervlokken, suiker, citroenrasp en klontjes boter. Kneed met een koele hand of mix kort met de mixer tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de rabarber. Bak de rabarber-crumble ca. 35 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem de crumble uit de oven, bestrooi met poedersuiker en serveer lauwwarm met roomkwark. (Klop in een kom de slagroom stijf, eventueel met suiker, en spatel er de kwark door.)

Ingrediënten

750 gr rabarber
60 gr (riet)suiker
1 tl vanillesuiker
2 cm verse gemberwortel, geraspt of 2 tl gemberpoeder
boter voor invetten van de vorm

Voor het kruimeldeeg:

100 gr bloem
100 gr fijne havervlokken
50 gr (riet)suiker
rasp van 1/2 citroen
75 gr koude boter, in stukjes
poedersuiker
1 dl slagroom
100 gr kwark

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?