Rammenas roomsoep

Meer info over Rammenas

Dit recept vond abonnee Riekje in het kookboek "de Hippe Vegetariër". 

 

 

 

Ingrediënten

300 gram rammenas
300 gram aardappels, in blokjes
200 ml room of (plantaardige) melk
1 liter tuinkruidenbouillon
125 ml witte wijn
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie
peper en zout
handje verse bieslook

Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de aardappel toe en bak een minuut of twee. Blus met de wijn. Laat de wijn verdampen. Voeg de bouillon toe. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Schil de rammenas en snijd in dunne plakjes. Voeg de rammenas toe, op een paar plakjes na (voor de garnering). Breng op smaak met peper en zout. Laat nog een minuut of 5 zachtjes koken. Pureer de soep. Voeg melk/room toe. Laat langzaam weer warm worden. Laat niet koken, om schiften van de room te voorkomen. Verdeel over vier borden. Garneer met rammenas en gehakte bieslook.

Ingrediënten

300 gram rammenas
300 gram aardappels, in blokjes
200 ml room of (plantaardige) melk
1 liter tuinkruidenbouillon
125 ml witte wijn
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie
peper en zout
handje verse bieslook

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?