Rauwe bietensalade met mosterddressing*

Meer info over Rode bieten

Ingrediënten

600 gr rauwe rode biet, geschild
4 bosuitjes, in dunne ringen
3 eetlepels gehakte peterselie
60 ml olijfolie
2 tl dijonmosterd
1 el rode wijnazijn

Rasp de bieten grof. Schep in een grote kom de bietenrasp om met de bosui en peterselie. Maak de dressing door alle ingrediënten met 1 eetlepel warm water in een kleine kom te mengen. Schenk de dressing over de bietensalade en breng op smaak met zout en peper. Schep voorzichtig door elkaar en laat even intrekken (half uurtje) alvorens te serveren.

Ingrediënten

600 gr rauwe rode biet, geschild
4 bosuitjes, in dunne ringen
3 eetlepels gehakte peterselie
60 ml olijfolie
2 tl dijonmosterd
1 el rode wijnazijn

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?