Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Rode linzenpatè met appelchips en aardpeer in sinaasappelsaus

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snipper de ui en fruit deze kort in de olijfolie. Voeg de linzen toe en schenk er water bij zodat de linzen net onder staan. Kook 30 minuten en voeg daarna zout toe. Rooster het venkelzaad en later de kurkuma heel even in een koekenpan. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix 2 minuten. Laat de puree afkoelen. Schil de aardperen, snijd ze in plakjes en bewaar de plakjes in het sinaasappelsap. Snipper de ui en fruit samen met knoflook in olijfolie zonder het te laten kleuren. Voeg de plakjes aardpeer, het sinaasappelsap, laurier, zout en peper toe. Breng aan de kook. Kook, met deksel, in 10 minuten gaar. Schil de sjalotten. Zorg dat de kern intact blijft, zodat de sjalotten niet uit elkaar vallen. Kook de sjalotten 10 minuten in water met zout. Laat de sjalotten afkoelen nadat ze gekookt zijn. Snijd ze in dikke plakken en bak ze om en om in een anti-aanbakpan met een paar druppels olijfolie. Was de appel en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor. Halveer de appel. Schaaf er dunne plakjes van. Bak deze 10 minuten in de hete luchtoven. Bestrooi met weinig zout. Serveren: Schik de linzenpaté met behulp van een garneerring in het midden van een groot bord. Steek er wat appelchipjes in. Schik om en om de plakjes aardpeer en sjalot om de linzenpaté heen. Giet wat sinaasappelkookvocht over de groenten. Garneer met blaadjes groen (rucola, basilicum, etc.)

vegetarisch

Ingrediënten

voor de linzenpaté:
125 gr rode linzen
40 gr walnoten
2 el olijfolie
1/2 rode ui
1 tl venkelzaad
1/2 tl kurkuma
voor de appelchips:
1 appel met een snufje zout
voor de aardperen in sinaasappelsaus:
8 aardperen
1/2 ui
1/2 knoflookteentje
1 laurierblaadje
1 el olijfolie
1 1/2 kop sinaasappelsap
10 sjalotten
rucola, basilicum ter garnering
zout en peper

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.