Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Roergebakken bietenblad of snijbiet met geroosterde paprika (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Rooster in een droge pan de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Was het bietenblad en laat goed uitlekken. Snijd de stengels in dunne plakjes en de bladeren in grove repen. Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de peper en knoflook 4 minuten. Voeg het bietenblad en de stengels toe en roerbak 3 minuten, tot het geslonken is maar nog wel een beet heeft. Roer snel de reepjes paprika en het citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct met de pijnboompitjes erover.

vegetarisch

Ingrediënten

Wij eten dit gerecht graag met de lunch op een geroosterde zuurdesemboterham met wat fêta of een gepocheerd eitje. Of we mengen het door de pasta met geraspte Parmezaanse kaas voor een snelle maaltijd. Maar het volstaat ook als een op zichzelf staand bijgerecht.

Bijgerecht 2 personen:

bietenblad van 1 bos bieten of 100-150 gram snijbiet
1 el olijfolie
1 rode peper
2 teentjes knoflook
½ geroosterde puntpaprika (uit pot of zelf geroosterd)
een kneepje citroensap
1 el pijnboompitten
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.