Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Rokerige minestronesoep, soepspecial! (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

De gerookte spekreepjes, die we voorheen vaak in onze minestrone deden, hebben we vervangen door gerookt paprikapoeder.

vegetarisch

Ingrediënten

Maaltijdsoep 4 personen:

1 el olie
1 ui
2 tenen knoflook
3 takken tijm
2 wortelen
6 stengels bleekselderij
2 tl gerookt paprikapoeder
eventueel ½ tl cayennepeper
2 el tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 l groentebouillon
1 el rodewijnazijn
400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
350 gr groene kool
geraspte (Parmezaanse) kaas
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een ruime pan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook langzaam in ongeveer 10 minuten zacht en glazig. Snijd ondertussen de wortels en bleekselderij in stukjes. Voeg als de ui glazig is de paprikapoeder en cayennepeper toe en fruit 1 minuut mee. Voeg daarna de tomatenpuree en tijm toe en fruit 2 minuten mee, zodat het zuur van de tomatenpuree wegebt. Voeg dan de wortel en bleekselderij toe aan de pan. Fruit het geheel nog zo’n 10 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Giet er de tomatenblokjes en bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan, tot de smaak zich voldoende heeft ontwikkeld en de groenten zacht zijn. Snijd ondertussen de groene kool in reepjes. Giet de bonen af en voeg toe aan de pan. Voeg ook de groene kool toe aan de soep en roer alles goed door elkaar. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg extra vocht toe als je de soep te dik vindt worden, maar wat ons betreft mag het een dikke en stevige soep zijn. Breng de soep op smaak met azijn, zout en peper en serveer met geraspte kaas erover.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.