Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Romanesco met rozemarijn en Pecorino (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Breng water in een ruime pan aan de kook. Snijd de romanesco in roosjes, waarbij je probeert de torentjes zo goed mogelijk intact te houden. Je zult nu roosjes hebben van verschillende grootte. Doe de grootste roosjes al eerste in het kokende water en laat ze 2 minuten koken. Voeg daarna de iets kleinere roosjes toe en kook nog 7-8 minuten, tot de roosjes beetgaar en zeker niet té gaar zijn. Giet ze af en schep voorzichtig in een ondiepe serveerschaal.

Verhit in een kleine steelpan de olijfolie, voeg de rozemarijn toe en laat een paar seconden sissen. Rasp het teentje knoflook boven de pan. Roer goed door elkaar en zet het vuur uit. Rasp de schil van de limoen ook boven het pannetje en roer weer door. Haal het pannetje nu helemaal van het vuur af en laat een beetje afkoelen. Pers daarna de limoen boven het pannetje uit en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Schenk deze dressing over de romanescotorentjes en meng met je handen alles voorzichtig door elkaar. Zet nu alle torentjes, naast elkaar, rechtop in de schaal zodat je een echt torentjeslandschap krijgt. Strooi de geraspte Pecorino erover en serveer direct. 

vegetarisch

Ingrediënten

Thuis noemden wij romanesco altijd ‘Eftelingbloemkool,’ omdat de torentjes ons doen denken aan de entree van de Efteling. Met dit recept blijven de torentjes prachtig intact en zet je een indrukwekkende schotel op tafel.

Bijgerecht 4-6 personen:

1 romanesco
4 el olijfolie
1 el fijngehakte naaldjes rozemarijn
1 teen knoflook
1 limoen
2-3 el geraspte Pecorino
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.