Romige kokoszuurkool met chorizo

Meer info over Zuurkool

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

500 gr zuurkool
600 gr vastkokende aardappels, in kleine blokjes
40 gr boter
rood pepertje, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
stukje gember, geschild en gehakt
1 rode ui, gesnipperd
1 chorizoworst, in stukjes gesneden
50 gr bloem
400 ml (blikje) kokosmelk
100 ml water
1 winterwortel, in blokjes
kervel, gehakt
rozemarijn, gehakt
peper
bouillonblokje

Dit is een recept van abonnee Jeannette.

Doe boter in een grote pan en fruit hierin de stukjes rode peper, de knoflook, de gember, de ui en de chorizo. Laat tien minuutjes zachtjes bakken (voeg eventueel wat specerijen naar smaak toe, zoals kurkuma, komijnzaad, gemberpoeder).
Strooi de bloem erover en laat even garen. Schenk de kokosmelk en het water erbij en roer snel door zodat er geen klontjes in de bloem kunnen ontstaan.
Voeg het bouillonblokje, de zuurkool, de aardappels en wortel en de gehakte rozemarijn en kervel toe en laat het geheel garen (ongeveer 10 minuten). Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper erdoor.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

500 gr zuurkool
600 gr vastkokende aardappels, in kleine blokjes
40 gr boter
rood pepertje, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
stukje gember, geschild en gehakt
1 rode ui, gesnipperd
1 chorizoworst, in stukjes gesneden
50 gr bloem
400 ml (blikje) kokosmelk
100 ml water
1 winterwortel, in blokjes
kervel, gehakt
rozemarijn, gehakt
peper
bouillonblokje
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?