Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Romige salie-pompoensoep met de 'Sugar Babe' (recept van www.bolster.nl)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Warm voorgerecht, 4 personen

De 'Sugar Babe' kun je ook prima gebruiken in hartige gerechten. Door de wat zoetere smaak van deze pompoen is hij goed te combineren met bijvoorbeeld groene kruiden als rozemarijn of salie en met wat pittiger ingrediënten als chilipeper of ui. Het zoete van de 'Sugar Babe' geeft dan een mooie balans in dat soort gerechten.
In dit recept gebruik je de 'Sugar Babe' samen met salie, een traditionele combinatie. En dankzij de rode peper en de knoflook is dit een soep die lekker pittig van smaak is. En omdat je zoete aardappel en wortel toevoegt, is dit ook een heel gezonde soep boordevol vitaminen en mineralen. Heb je nog meer redenen nodig om dit recept uit te proberen?

vegetarisch

Ingrediënten

1 pompoen 'Sugar Babe'
3 takjes salie
2 teentjes knoflook
150 gram winterwortel
2 stengels bleekselderij
1 rode peper
1 rode ui
1 grote zoete aardappel
1 liter groentebouillon
peper en zout
handje pompoenpitten
voor erbij: crème fraîche

 

 

Bereidingswijze

Haal de blaadjes van 3 van de salietakjes en snijd de blaadjes klein. Snijd of pers de knoflook-teentjes.
Snijd de winterwortel, de bleek¬selderij en de rode ui in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze peper ook in kleine stukjes.
Verwarm een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Doe de knoflook en salie in de pan en fruit 2 minuten aan.
Voeg de winterwortel, de bleek¬selderij, de rode peper en de ui toe en zet het vuur wat zachter. Bak 5 minuten.
Snijd in de tussentijd de 'Sugar Babe' in kleine stukjes van onge¬veer 3 centimeter en verwijder de pitjes. De schil kan je verwijderen, dat hoeft niet. Schil ook de zoete aardappel en snijd deze in stuk-jes.
Voeg zowel de pompoen- als de zoete aardappelstukjes toe aan de pan en roer goed door. Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zacht.
Laat de soep 20 minuten prut¬telen. Mix dan de soep met de staafmixer tot een mooi, romig geheel. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes nog even door pruttelen.
Rooster als laatste de pompoen¬pitten in een droge koekenpan totdat ze poffen.
Serveer de pompoensoep met de geroosterde pompoenpitten en crème fraîche.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.