Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Rucola-courgettesalade met fêta en dukkah (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Maak eerst de dukkah. Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de hazelnoten, amandelen, komijnzaad, korianderzaad, venkelzaad, sesamzaad en zout in een ruime ovenschaal en rooster het 15 minuten in de oven, tot de hazelnoten en amandelen iets verkleurd zijn en de specerijen hun geur afgeven. Schud het bakblik na 7 minuten een keertje om zodat de noten niet aan één kant te veel verkleuren. Haal het mengsel uit de oven en laat afkoelen. Doe het afgekoelde mengsel in een keukenmachine en maal het tot een grof poeder. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. In een goed afgesloten pot is de dukkah enkele weken houdbaar.

Breng ruim water in een pan aan de kook met een beetje zout. Snijd of schaaf de courgette in zeer dunne schijfjes. Doe ze in de pan met kokend water en kook ze 2 minuten. Giet af en spoel ze om met koud water om het garen te stoppen. Meng de rucola, courgette, olijfolie en het sap van de citroen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de fêta erboven en strooi tot slot de dukkah erover. 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

De dukkah, een Egyptisch noten-specerijenmengsel , maakt van deze salade iets bijzonders. Je zou het eventueel kunnen vervangen door een handje gemengde noten. Door er kikkererwten, spelt, couscous of quinoa door te mengen maak je er meer een maaltijdsalade van, die wij ideaal vinden als (meeneem) lunchgerecht.

Dukkah

100 gr hazelnoten (zonder velletje)
50 gr blanke amandelen
1 flinke el komijnzaad
½ el korianderzaad
1 flinke tl venkelzaad
1 tl zwart of wit sesamzaad
een snuf grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Rucola-courgettesalade

75-100 gr rucola    
1 courgette
3 el olijfolie
½ sappige citroen
50 gr fêta
2,5 el dukkah
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.