Salade met appel, walnoot en karnemelkdressing

Meer info over Slamix | Appel

Ingrediënten

Voor- of bijgerecht 4 personen:

1 sjalot
2 el citroensap
2-3 el crème fraîche of Griekse yoghurt
120 ml karnemelk
1-2 el mayonaise
1 tl mosterd
200 gr slamix
2 appels
80 gr walnoten
eventueel 10 blaadjes verse munt
zout en versgemalen peper

Snijd het sjalotje zeer fijn. Meng in een kommetje de sjalot met het citroensap en ½ theelepel zout. Zet het even 5 minuutjes apart. Klop daarna de crème fraîche en karnemelk erdoor. Klop vervolgens de mayonaise erdoor, proef, en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd de appel in dunne partjes en doe ze in een kom. Giet de helft van de dressing over de appel en meng het door elkaar. Was eventueel de sla en doe het in een grote kom. Meng de walnoten erdoor (houd een beetje apart om straks mee te garneren) en vervolgens de aangemaakte appelpartjes. Meng alles goed door elkaar, zodat de dressing zich verspreidt door de salade. De salade hoeft maar licht aangemaakt te zijn, dus kijk en proef voordat je besluit of je er meer dressing bij wilt doen. De overgebleven dressing is, goed afgesloten, een week houdbaar in de koelkast. Maak de salade af door de munt erdoorheen te mengen en de overgebleven walnoten erover te strooien.  

Ingrediënten

Voor- of bijgerecht 4 personen:

1 sjalot
2 el citroensap
2-3 el crème fraîche of Griekse yoghurt
120 ml karnemelk
1-2 el mayonaise
1 tl mosterd
200 gr slamix
2 appels
80 gr walnoten
eventueel 10 blaadjes verse munt
zout en versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?