Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Salade van geroosterde bloemkool en spruitjes (recept van abonnee Diane)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Abonnee Diane zoekt graag op diverse websites en heeft een neus voor het vinden van de lekkerste recepten. Én ze kookt en proeft ze voordat wij ze van haar ontvangen, top! Dit recept heeft ze gevonden op franscescakookt.nl


 

 

vegetarisch

Ingrediënten

500 gram spruitjes
1 bloemkool
olijfolie extra vergine
zeezout
½ tl komijn
½ tl kurkuma
200 gram boekweit
2 el tahin
sap van 1 limoen
koud water
1 teentje knoflook
witte peper
bosje platte peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Leg alle groenten op de bakplaat en meng door elkaar met een scheut olijfolie, snuf zeezout en de komijn en kurkuma. Schuif in de oven en rooster 30 minuten, schep halverwege om.
Rooster de boekweit in de tussentijd 15 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag en een scheutje olijfolie. Roer regelmatig en haal van de hittebron als de boekweit te veel gaat kleuren. Je hoeft de boekweit dus niet eerst te koken.
Meng de tahin en limoensap in een kommetje en klop er steeds een straaltje water door totdat je een romige, net vloeibare dressing hebt. Pers het teentje knoflook uit en roer erdoor. Breng op smaak met witte peper en zeezout.
Meng de geroosterde bloemkool, spruitjes, boekweit en tahindressing door elkaar in een kom. Schenk er nog een scheutje olijfolie extra vergine over en schep over op een grote schaal of losse borden. Garneer met grof gehakte platte peterselie.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.