Dit recept vormt een ware bedreiging voor ons alom favoriete spruitjesrecept , spruitjes met balsamico (zie website). Het is namelijk zó lekker dat we nu telkens geconfronteerd worden met de keuze tussen deze twee spruitjesrecepten.
Bijgerecht 3-4 personen:
600 gr spruiten
2 el olijfolie
1 el appelciderazijn of witte wijnazijn
2 el ahornsiroop
4 el sinaasappelsap
1 ruime tl sinaasappelrasp
2 el boter
zout en peper
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de kontjes van de spruiten af en halveer de spruiten. Doe de spruiten in een ruime ovenschaal en meng met de olie, zout en peper. Leg ze met de snijkant naar beneden in een enkele laag en rooster ze ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte van je spruiten) tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Maak ondertussen het sinaasappelsausje. Verwarm de azijn, ahornsiroop, sinaasappelsap en –rasp in een klein pannetje. Haal de pan van het vuur en roer er beetje bij beetje de boter door, tot een zijdezachte saus ontstaat. Schep de geroosterde spruitjes in een serveerschaal, giet het sinaasappelsausje erover en meng het door elkaar tot de meeste saus door de spruitjes geabsorbeerd is. Serveer direct.