Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Snijbiet in roomsaus

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snipper de uien en de knoflook, snijd de nerven van de snijbiet in stukjes en het groen van het blad in dunne reepjes. Fruit de ui en knoflook glazig en voeg dan de gesneden nervan van de snijbiet toe. Laat met een klein beetje water 10 minuten sudderen. Reepjes snijbiet (in afdruipnat van het schoonmaken) en zout toevoegen en 5 minuten meesudderen. Dan oregano, basilicum en peper toevoegen en nog 5 minuten op het vuur laten staan (evt. nog water toevoegen). Ei, room, melk en nootmuskaat toevoegen en doorroeren totdat het ei gestold is. Na 3 min.  ca 1 eetlepel maïzena (opgelost in water) toevoegen en nog even laten doorkoken. Lekker met tagliatelle en gebakken vis (forel of zalm).

vegetarisch

Ingrediënten

600 gr snijbiet
1 ei
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
100 ml room,
100 ml melk
1 tl oregano,
1 tl basilicum
peper & zout
nootmuskaat
1 el maizena, opgelost in water

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.