Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Snijbiettzatziki met tortillachips (recept van Barry en Vivian)

Snijbiettzatziki met tortillachips (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de snijbiet in dunne reepjes. Blancheer de snijbiet 3 minuten in een pan met ruim kokend water. Giet af en koel de snijbiet af door het in een bak met (ijs)koud water te leggen. Laat het daarna goed uitlekken.

Snijd de wraps in 8 tot 12 driehoekjes per wrap, zoals de vorm van tortillachips. Leg ze in een grote ovenschaal, zodat ze niet te veel met elkaar overlappen. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Strooi er komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper over en meng het met je handen door elkaar zodat elk chipje bedekt is met olie en specerijen. Bak de chips 10-12 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.  (kant en klare tortillachips gebruiken, kan natuurlijk ook)

Roer de yoghurt even door en doe het in een kom. Rasp de knoflook hierboven. Meng het limoensap, 1 eetlepel olijfolie, de cayennepeper en uitgelekte snijbiet erdoor. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de kruidige tortillachips.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Een onalledaagse variant op de bekende tzatziki met komkommer, waar vooral Floor erg dol op is. Hij eet tzatziki het liefst overal bij! Wij serveerden het laatst als hapje met chips van tortilla, maar je kunt het natuurlijk ook serveren met bijvoorbeeld falafel of een lekkere couscoussalade.

Bijgerecht 4 personen:

200 gr snijbiet
250 ml Griekse yoghurt
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 el limoen- of citroensap
een snuf cayennepeper
3 tortillawraps
2 tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.