Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Spaanse boerenkool

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een pan en leg de boerenkool met wat zout er bovenop. Voeg 2 1/2 dl water toe. Breng het geheel aan de kool en laat het in 30 minuten zachtjes gaarkoken. Bak de chorizo uit in ongeveer 4 minuten op halfhoog vuur. Schep de chorizo op een bord en bak in het bakvet de ui en paprika ook ongeveer 4 minuten op halfhoog vuur. Schep de rookworst en chorizo erbij en warm het even door. Giet de aardappelen met boerenkool af, maar vang het kookvocht op. Stamp het fijn met een stamper. Voeg zoveel olijfolie en kookvocht toe tot een smeuïge stamppot ontstaat. Voeg vervolgens het worstmengsel toe en breng op smaak met zout en peper. Serveren met piccalilly en zilveruitjes.

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen
150 gr chorizo, in stukjes
600 gr panklare boerenkool (stroop het bladgroen van de nerven, was het zorgvuldig en snijd het groen klein)
1 rookworst, in halve, dikke plakken
2 uien, gesnipperd
2 el extra vergine olijfolie
1 grote rode paprika, in stukjes
zout en peper

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.