Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Spaanse snijbiet-tomaten-kikkererwtenstoof (recept van Barry en Vivian)

Spaanse snijbiet-tomaten-kikkererwtenstoof (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
150 gr snijbiet
½ rode paprika
2 tomaten
1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 tl (gerookt) paprikapoeder
200 ml groentebouillon
een handje amandelen
Manchego (Spaanse kaas) ter garnering
zout en peper

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze rondom goudbruin zijn, hak ze grof en zet apart. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in zeer kleine stukjes. Verhit de olie in een diepe koekenpan. Fruit hierin de ui, knoflook en paprika tot de ui glazig is. Voeg het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de stelen van de snijbiet in dunne plakjes en de bladeren in repen. Voeg de tomaten, snijbietstelen en groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten rustig pruttelen tot de tomaat uit elkaar valt en een grove saus ontstaat. Giet de kikkererwten af en voeg ze toe aan de pan. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de snijbietbladeren toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat enkele minuten pruttelen tot de snijbiet geslonken is. Het gerecht hoort niet te droog te zijn, dus voeg wat extra water toe indien nodig. Breng goed op smaak met zout en peper. Garneer de snijbiet-tomaten-kikkererwtenstoof met amandelen en dun geschaafde plakjes Manchego.

Tip: Hoewel je deze stoof zeker als zelfstandig hoofdgerecht kunt eten, combineren wij het ook graag met gebakken witvis.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.