Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Spanakopita (recept van Barry en Vivian)

zomer-header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Snipper het uitje en fruit die in de pan zachtjes tot glazig. Was ondertussen de tuinmelde en snijd in stukjes. Voeg toe aan de uien en roerbak 5-7 minuten mee, tot het begint te slinken. Snijd de bosuien in dunne plakjes en hak de kruiden fijn. Voeg de bosui en kruiden toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Kieper het geheel in een vergiet en laat afkoelen en goed uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas en verkruimel de feta. Meng beide kazen in een grote kom met de ricotta en de rasp van de citroen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het afgekoelde tuinmeldemengsel toe aan de kom. Doe de eieren erbij en meng alles goed door elkaar.

Leg een vel filodeeg voor je op het werkvlak en kwast het in met olijfolie. Leg dit vel op de bodem van je ingevette ovenschaal. Leg er steeds een ingevet vel bovenop, tot je 5 lagen hebt. Leg ze zo neer dat de bodem en wanden van de schaal bedekt zijn. Schep het tuinmelde-fetamengsel erin. Dek nu de schotel af met wederom 5 lagen ingevet filodeeg. Vouw het eventuele te veel aan deeg langs de randen naar binnen. Wij vinden het een mooi gezicht om het laatste vel filodeeg wat te verfrommelen, voor een minder strakke uitstraling. 

Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin is. 

vegetarisch

Ingrediënten

Spanakopita is een Griekse taart met lekker veel feta, kruiden en bladgroenten. Je kunt het maken met een mengsel van alle groene blaadjes zoals tuinmelde, snijbiet, rucola en zelfs paardenbloemblad. Investeer in een goede kwaliteit feta, dus geen plasticachtige witte kaas. Het betaalt zichzelf in smaak zeker terug. Serveer met een tomatensalade of geroosterde worteltjes.

Hoofdgerecht 4 personen:

10 vellen filodeeg
600 gr tuinmelde
1 ui
6 bosuien
60 gr gemengde groene kruiden (peterselie, munt, dille bijvoorbeeld)
100 gr ricotta
50 gr Parmezaanse kaas
200 gr feta
1 citroen
2 eieren
olijfolie
zout en peper 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.