Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Spitskool met balletjes

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Kneed het gehakt met 1 ei, de verkruimelde beschuit, zout en peper. Vorm er met vochtige handen 20 balletjes van. Verhit de olie in een grote pan. Braad de gehaktballetjes hierin ca. 5 minuten. Was ondertussen de bosuitjes en snijd ze in fijne ringetjes. Was de spitskool, deel hem in vieren en snijd de stronk eruit. Snijd de kool in brede repen. Neem de balletjes uit de pan. Fruit de kool en  3/4 van de bosuitjes in het braadvet. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Voeg 5 el water toe en laat het geheel ca. 5 minuten smoren met het deksel op de pan. Roer de balletjes door de kool. Gaar ze ca. 5 minuten verder zonder het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de rest van de bosuitjes en de crème fraiche. Serveer het gerecht met stokbrood of aardappelpuree.

Ingrediënten

400 gr gehakt
1 ei
1 beschuit
2 el olie
3 bosuitjes
1 spitskool
zout & peper
ca.  1/2 tl chilipoeder
3-4 tl crème fraiche

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.