Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Stoofpotje met aardpeer (recept van abonnee Anke)

Stoofpotje met aardpeer (recept van abonnee Anke)
Landzicht biologisch groentenabonnement



 

vegetarisch

Ingrediënten

Gerecht voor 4 personen:

4 sjalotten gesnipperd
1 dikke plak knolselderij in blokjes gesneden
1 kleine winterpeen in halve plakjes gesneden
8 aardpeeren voorgekookt, geschild en in plakjes gesneden
1/2 spaanse peper fijngesneden (zonder zaadjes)
2 stengels bleekselderij, in maantjes gesneden
1 courgette, in plakjes gesneden
2 bosuitjes, in fijne ringen gesneden
1 blikje tomatenblokjes met sap
1 blikje tomatenpuree
(evt tomaten-groente sap uit een pak als de saus te dik is)
tuinkruidenbouillon poeder
peper
2 eetlepels gedroogde tijm
scheutje balsamico azijn naar smaak
1 pot Hollandse bruine bonen (circa 700 gram)
1 bakje tuinkers
1 handje vol basilicumblaadjes
Parmezaanze kaas of edelgistvlokken (vegan

Bereidingswijze

Kook de aardperen in gezouten water totdat ze bijna gaar zijn en nog ietsjes bite hebben. Fruit de sjalotjes, knolselderij en wortel met de deksel op de pan een paar minuten. Voeg de Spaanse peper en de bleekselderij toe en laat een paar minuten zachtjes meebakken.
Voeg dan tomatenpuree en een scheutje balsamico azijn toe en laat het geheel 1 tot 2 minuten pruttelen alvorens het blik tomatenblokjes toe te voegen.
Laat het nu 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe om. Gebruik tomaten-groentesap om te verdunnen bij een te dikke saus. Voeg nu de courgette toe en breng op smaak met tuinkruidenbouillon poeder en tijm en evt peper uit de molen.
Laat het circa 10 min zachtjes koken (roer af en toe om) met de deksel op de pan.
Voeg als laatste de aardperen, bosui en de bruine bonen toe en warm door. Vanaf nu niet meer laten koken! Breng evt nogmaals op smaak.
Maak de borden op en garneer met tuinkers en basilicum blaadjes. Bestrooi met de kaas of edelgist vlokken

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.