Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Tarte tartin van witlof

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Kook de struikjes witlof in ca. 10 minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Halveer ze in de lengte. Snipper de uien en fruit ze glazig in de olie. Breng op smaak met zout en peper en schep er, eenmaal van het vuur af, de helft van de kaas door. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en kneed er een bal van, samen met de helft van de kaas. Rol de bal uit tot een ronde lap die groter is dan de bakvorm. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak daarin de suiker en voeg zout en peper toe. Leg de doorgesneden struikjes witlof met de snijkant naar beneden stervormig in de pan. Laat op hoog vuur tot de onderkant van de witlof begint te kleuren. Doe het nu over in de ovenschaal en doe er de uien over. Doe nu de lap bladerdeeg over de schaal en prik er wat gaatjes in. Strooi er het resterende kaas over. Bak de taart in ongeveer 30 minuten tot het deeg mooi gekleurd is.

vegetarisch

Ingrediënten

4 struikjes witlof
2 (rode) uien
olijfolie
zout en peper
150 gr pittige geraspte kaas
6 plakjes bladerdeeg
25 gr boter
4 tl suiker

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.