Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Vega san choy bao (Chinese slabakjes met champignons) (recept van Barry en Vivian)

Vega san choy bao (Chinese slabakjes met champignons) (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Deze Chinese slabakjes maken ons altijd vrolijk! Ze zijn snel klaar, verrukkelijk en heel kleurrijk. Volgens het originele recept worden slabladeren gevuld met varkensgehakt. Wij vinden het echter met champignons en vegetarisch gehakt lekkerder. Een leuk gerecht om te delen met je vrienden en familie als voorgerecht bij een etentje. Of maak er een hoofdgerecht van door de gevulde slabladeren te serveren met rijst.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen, voorgerecht 4-6 personen

250 gr kastanjechampignons
1 kropsla
180 gr vegetarisch gehakt
1 el zonnebloemolie
1 grote sjalot
½ rode peper
2 cm gember
2 tenen knoflook
2 el ketjap manis
1 el sojasaus
½ limoen
1 tl maizena
1 lente-ui
Ter garnering: pinda's, munt, koriander, rode peper, partjes limoen

Bereidingswijze

Klop de ketjap, sojasaus, het sap van de ½ limoen en de maizena door elkaar en zet apart. Snijd de sjalot, peper, gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, peper, gember en knoflook tot de sjalot glazig is. Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Voeg ze toe aan de pan en fruit zo'n 5 minuten tot de champignons zacht zijn. Voeg het gehakt en het ketjapsausje toe. Roerbak 3 minuten tot het geheel goed gemengd, warm en glanzend is. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en meng door het gehaktmengsel.
Verdeel de kropsla in losse bladeren. Vul de stevige bladeren met het gehaktmengsel en garneer met pinda's, munt, koriander en rode peper. Geef er partjes limoen bij om wat sap eroverheen te kunnen knijpen.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.