Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Venkel-mandarijnsalade (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Venkel en sinaasappel zijn bekende boezemvrienden. Graag willen wij de mandarijn aan de venkel introduceren, zodat ook deze aan zijn vriendenlijst kan worden toegevoegd. Wij vonden het verassend lekker om wat gekneusde komijn- en korianderzaadjes of dukkah toe te voegen aan de salade, maar ook zonder is het een heerlijk frisse salade.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 venkelknol
2-3 mandarijnen
100 gr baby leaves
2 el citroensap
4 el olijfolie
½ tl komijnzaadjes
½ tl korianderzaadjes
of ½ el dukkah (zie hieronder)
eventueel 1 el gehakte peterselie
zout en peper

Dukkah:

100 gr hazelnoten (zonder velletje)
50 gr blanke amandelen
1 flinke el komijnzaad
½ el korianderzaad
1 flinke tl venkelzaad
1 tl zwart of wit sesamzaad
een snuf grof zeezout
versgemalen zwarte peper

 

 

 

Bereidingswijze

Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Meng de citroensap erdoorheen en zet even weg. Knijp ongeveer ½ mandarijn uit, tot je 2 eetlepels mandarijnensap hebt. Verdeel de overige mandarijnen in partjes. Klop het mandarijnensap en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Kneus met een vijzel de komijnzaadjes en korianderzaadjes als je ze wilt toevoegen. Meng de venkel met de baby leaves, partjes mandarijn, dressing en eventueel peterselie. Meng het geheel goed door elkaar en strooi er de komijn- en korianderzaadjes of dukkah over.

Hoe maak je dukkah:

Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de hazelnoten, amandelen, komijnzaad, korianderzaad, venkelzaad, sesamzaad en zout in een ruime ovenschaal en rooster het 15 minuten in de oven, tot de hazelnoten en amandelen iets verkleurd zijn en de specerijen hun geur afgeven. Schud het bakblik na 7 minuten een keertje om zodat de noten niet aan één kant te veel verkleuren. Haal het mengsel uit de oven en laat afkoelen. Doe het afgekoelde mengsel in een keukenmachine en maal het tot een grof poeder. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. In een goed afgesloten pot is de dukkah enkele weken houdbaar.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.