Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Venkel met rijst en linzen (recept van abonnee Elca)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Voor 2 personen:

2 venkelknollen, in reepjes
1 wortel of ander gekleurde stevige groente, in blokjes
beetje olie
klontje boter
curry pasta, ongeveer ½ tot 1 eetlepel
1 rood uitje, klein gesneden
1 stukje gember, fijngesneden
1 kopje rijst
1 kopje rode linzen
kokosmelk en water
anijszaad (poeder)
1 bouillonblokje
scheutje sojasaus en wat sambal naar smaak

Bereidingswijze

Doe de olie en een klontje boter in de pan, verhit en bak daarin het uitje en de gember.
Doe er currypasta bij en bak even mee.
Voeg de rijst en linzen toe en bak ook even mee.
Voeg de wortel en venkel toe en beetje bij beetje water en kokosmelk.
Doe het bouillonblokje en het anijszaad (poeder) erbij.

Zet alles op een laag vuurtje en laat garen. Let erop dat het niet droog kookt.
Het is klaar als de rijst zacht is. Breng op smaak met sambal en sojasaus.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.