Venkelsalade met roquefort*

Meer info over Knolvenkel

Ingrediënten

2 personen:

1 venkelknol, gehalveerd en in dunne plakjes
1 takje rozemarijn, naaldjes geritst
50 gr walnoten
2 el citroensap
4 el extra vierge olijfolie
100 gr roquefort
een paar blaadjes sla
zout en peper

Verwarm de grill van de oven. Leg de venkel met de rozemarijn en walnoten in een ovenschaal en meng het door elkaar. Strooi er naar smaak wat zout en peper over. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie over. Schuif de schaal 15 centimeter onder grill en rooster het mengsel in 8-10 minuten beetgaar. Schep het af en toe om. Laat de venkel afkoelen tot het lauwwarm is. Klop 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de dressing door de sla en verdeel het over 2 borden. Verdeel de venkel en walnoten hierover. Snijd de roquefort in stukjes en strooi het over de salade. Laat de kaas een beetje zacht worden en dien op.

Ingrediënten

2 personen:

1 venkelknol, gehalveerd en in dunne plakjes
1 takje rozemarijn, naaldjes geritst
50 gr walnoten
2 el citroensap
4 el extra vierge olijfolie
100 gr roquefort
een paar blaadjes sla
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?