Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Vietnamese koolsalade (recept van Barry en Vivian)

Landzicht biologisch groentenabonnement

Een frisse Vietnamese salade van Chinese kool. Perfect voor dit warme zomerweer. Voor een vegetarische variant kun je de kip weglaten of vervangen door knapperig gebakken stukjes tofu. Voeg noedels toe om er een meer vullende maaltijd van te maken.

 

 

Ingrediënten

Licht hoofgerecht 4 personen:

1 Chinese kool
4 wortelen
2 kleine rode uien
2 kipfilets
2 rode pepers
eventueel 2 tenen knoflook
2 el rijstazijn
6 el limoensap
6 el vissaus
2 el olijfolie
2-3 el kristalsuiker
10 gr munt
10 gr koriander
een handje pinda's
zout en peper

Bereidingswijze

Doe de kipfilets in een pan en voeg zoveel water toe dat de kip onder staat. Voeg zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip goed gaar is. Snijd ondertussen de Chinese kool in de lengte in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Schil de wortelen en snijd ze in luciferdunne reepjes (julienne). Snijd de uien in zo dun mogelijke halve ringetjes.
Snijd de pepers en eventuele knoflook zo fijn mogelijk. Klop een dressing van de rijstazijn, limoensap, vissaus, olijfolie en kristalsuiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de peper en knoflook toe. Proef de dressing en pas zo nodig nog iets aan. De dressing moet zowel zoet, zout, zuur als pittig smaken.
Snijd de munt en koriander in dunne reepjes en hak de pinda's grof.
Haal de kip uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar tot kleine lange stukjes. Meng alle ingrediënten met de dressing door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Tip: Je kunt het kookvocht van de kip meer smaak meegeven door bijvoorbeeld limoenblaadjes, lente-ui en gember toe te voegen.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.