Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Vietnamese pannenkoekjes met champignons en kiemen (recept van Barry en Vivian)

Vietnamese pannenkoekjes met champignons en kiemen (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

115 gr rijstmeel
1 ei
½ tl kurkuma
3 el zonnebloemolie
250 gr kastanjechampignons
½ komkommer
1 wortel
handjevol gemengde kiemen
2 takjes munt
2 takjes koriander
1 portie gember-limoensaus (zie website) of wat sojasaus met fijngesneden rode peper
zout en peper

Bereidingswijze

Klop voor de pannenkoekjes een glad beslag van rijstmeel, ei, kurkuma, een snuf zout en 160 ml water. Zet apart. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met de lepeltje de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens de komkommer in schuine plakjes. Schil de wortel en snijd julienne (oftewel in reepjes ter grootte van een lucifer, bijvoorbeeld met behulp van een julienneschiller).
Snijd de champignons in dikke plakken. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze zacht en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en houd warm door ze af te dekken.
Roer het pannenkoekbeslag door. Verhit een halve eetlepel olie in een koekenpan op redelijk hoog vuur. Schenk een vierde van het beslag erin en bak de dunne pannenkoek in 2-3 minuten gaar. Je herkent een gare pannenkoek aan de kantjes die krokant worden, luchtgaatjes die ontstaan en een droge bovenkant. Schep de pannenkoek uit de pan en houd warm (dit kan in een oven op 100°C of door af te dekken met een omgekeerd bord). Herhaal dit tot je vier pannenkoekjes hebt. Verdeel de champignons, komkommer, wortel, kiemen, munt en koriander over een helft van de pannenkoekjes en vouw de andere helft erover. Serveer met de gember-limoensaus erbij.

Tip: Serveer met rijst om er een meer vullend hoofdgerecht van te maken.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.