Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Winterse aardappelsalade met schorseneren, kastanjechampignons en ei (recept van abonnee Diane)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

 



vegetarisch

Ingrediënten

800 gram vastkokende aardappelen
1 scheut azijn
500 gram schorseneren
4 eieren, hardgekookt
1 teen knoflook
250 gram kastanjechampignons
1 tl tijmblaadjes
1 blik artisjokharten
6 el extra vierge olijfolie
2 el witte wijnazijn
2 tl grove mosterd
1 tl honing
100-150 gram (gemengde) sla

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm. Schil de schorseneren en leg direct in water met een scheut azijn om verkleuring te voorkomen. Kook beide in 10-15 minuten gaar.
Hak de knoflook fijn en halveer de champignons. Bak de champignons ca. 2 minuten op hoog vuur in wat olie, voeg de knoflook toe en draai het vuur lager. Bestrooi met 1/3 van de tijmblaadjes, bak gaar en maal er zwarte peper over.
Laat de artisjokharten uitlekken en snij in vieren. Maak een dressing van de olie, wijnazijn, mosterd, honing, 2/3 van de tijmblaadjes en peper en zout. Meng in een schaal de aardappels, schorseneren, champignons en artisjokharten en schenk de dressing erover. Snij de hardgekookte eieren in zessen en hussel die samen met de sla voorzichtig door de rest.
Serveer met grof boerenbrood en olijfolie.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.