Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Witlof ovenschotel met vegetarisch gehakt (recept van abonnee Diane

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement



 

vegetarisch

Ingrediënten

3-4 stronkjes witlof
150 gr vegetarisch gehakt
1 ui
3 el crème fraîche
geraspte kaas
450 gr aardappelen
1 tl kerriepoeder
1 tl peterselie
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappels in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan met water, ongeveer 10 minuten.
Snipper de ui. Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de witlof in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg daarna de kruiden en de witlof toe en bak dit nog ongeveer 8 minuutjes mee totdat de witlof wat zachter is.
Voeg de crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep hier het gehakt-witlofmengsel overheen. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Strooi er wat geraspte kaas over. Zet de schotel circa 20 minuten in de oven.
Tip: ook lekker is roomkaas met kruiden i.p.v. crème fraîche.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.