Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Wortel-gembersoep, soepspecial! (recept van Barry en Vivian)

Wortel-gembersoep, soepspecial! (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snijd de bleekselderij en het witte en lichtgroene deel van de prei fijn. Verhit de olie op matig vuur in een ruime pan en fruit de prei en bleekselderij zachtjes 5 minuten. Snijd ondertussen de wortel in plakjes en snijd de gember fijn. Voeg dit toe aan de pan en fruit 10 minuten mee. Snipper ondertussen de knoflook. Voeg de knoflook en korianderzaadjes toe aan de pan en bak een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en dek de pan af. Kook de soep 25 minuten tot de wortel gaar is. Haal de pan van het vuur. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een zijdezachte substantie. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.

Terwijl de soep kookt, kun je de fêtacrème maken. Brokkel hiervoor de fêta in de kom van een keukenmachine. Voeg de yoghurt en olijfolie toe. Draai  het geheel tot een romige crème, die de consistentie heeft van lobbig geklopte slagroom. Je kunt dit ook doen door heel fanatiek te prakken en kloppen met een vork, maar net zo glad zal het niet worden. Voeg wanneer de crème niet romig genoeg wil worden (wat afhankelijk is van de soort fêta die je gebruikt), wat extra yoghurt of een eetlepel water toe. Serveer de wortelsoep met stokbrood waar je de fêtacrème op smeert en frisse alfalfa overheen drapeert.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Maaltijdsoep 4 personen:

Soep:

500 gr wortel
2 el olie
1 prei
2 stengels bleekselderij
50 gr gember
2 tenen knoflook
2 tl korianderzaadjes
1 l groentebouillon
1 limoen

Brood met fêtacrème:

1 stokbrood
100 gr (zachte) fêta
4-5 el yoghurt
1 el olijfolie
een handvol alfalfa
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.