Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Wortel-linzensoep (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Schil de wortel en snijd in stukken. Zet een ruime pan op het vuur. Kneus de komijnzaadjes en korianderzaadjes in een vijzel. Bak de specerijen en de chilivlokken in de pan tot ze beginnen te poppen. Voeg dan de olijfolie, wortel, linzen en bouillon toe. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat het 20-25 minuten pruttelen tot de wortelen en linzen gaar zijn. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met zout en peper.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Als het lekker zonnig weer is, hebben zelfs wij niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Dan biedt deze snelle en voedzame soep een uitkomst. We maken hem ’s-ochtends klaar en genieten de rest van de dag van de zon. ’s Avonds serveren we de soep graag met yoghurt, koriander of peterselie, (Turks) brood en partjes citroen.

Soep voor 4 personen:

600 gr wortel
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
2 el olijfolie
een snufje chilivlokken
140 gr rode linzen
1 l groentebouillon
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.