Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Wortelbeignets met koriander, schapenkaas en citroensaus (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Was de wortelen. Rasp 50 gram haloumi en alle wortelen grof. Snipper de lente-ui. Meng dat door elkaar in een kom. Snijd de rest van de haloumi in plakken en zet even weg. Snijd dan de koriander zo fijn mogelijk en voeg ook toe aan het mengsel. Voeg nu kikkererwtenmeel of bloem, gemalen koriander, eieren, peper en zout toe aan het mengsel. Meng alles goed door elkaar. Vorm 12 balletjes, druk die met je hand plat. Zet ze als je daar de tijd voor hebt 30 minuten in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de beignets, 2 minuten per kant, tot ze bruin en krokant worden. Leg de beignets op een bord en houd ze warm in een niet te hete oven, terwijl je de plakken haloumi bakt: aan elke kant 1 tot 2 minuten. Je hoeft niet nog meer olijfolie in de pan te doen. Maak stapeltjes beignets op de borden, afgewisseld met haloumi. Garneer met sla en besprenkel met de citroendressing.

Citroendressing:

Snipper het teentje knoflook heel fijn. Doe de knoflook, honing, mosterd, sap en schil van de citroen, peper en zout in een kom. Roer dit goed door elkaar. Voeg dan druppelsgewijs, terwijl je blijft roeren, de olijfolie toe totdat je een mooie dressing hebt.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Dit gerecht hebben wij uit het kookboek “Vegalicious” en is een heerlijk voorafje voor 3 personen of zomerse maaltijd voor 2 personen. Het gerecht is zowel hartig, knapperig, geurig, licht zurig, als zacht en zoet.

250 gram haloumi (schapenkaas, te koop bij de kaasboer, Turkse winkel of goed gesorteerde supermarkt)
4 dikke wortels
5 lente-uitjes
1 bosje koriander
1 el gemalen koriander
20 gr kikkererwtenmeel of gewone bloem
2 losgeklopte eieren
3 el olijfolie
1 handje sla (voor pittige sla, neem rucola)
peper en zout

4 el citroendressing (zie hieronder):

½ teentje knoflook
1 el honing
1 tl mosterd
sap en de fijngeraspte schil van 1 citroen
0,9 dl olijfolie
peper en zout

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.