Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Wortelsalade met harissa en kikkererwten (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kikkererwten in een ovenschaal en schenk er 1 el olie over. Bestrooi met 1 tl komijnpoeder, zout en peper. Meng goed door elkaar en zet de ovenschaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kikkererwten knapperig en gepoft zijn. Laat afkoelen.

Schil de wortels en snijd ze julienne. Verhit voor de pittige dressing 3 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan. Leg het geplette teentje knoflook erin. Schep de harissa in de pan. Strooi de komijn, koriander, paprikapoeder en kristalsuiker ook in de pan. Verwarm de olie zachtjes en roer alles met een spatel goed door elkaar. Laat 2 minuutjes zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur af en voeg de limoensap toe. Roer door. Verwijder het teentje knoflook. Giet de dressing over de wortel en meng alles goed met elkaar. Zet in de koelkast en laat afkoelen.

Maak de salade af door de feta er overheen te brokkelen, de knapperige kikkererwten erop te scheppen en de kruiden eroverheen te strooien.

vegetarisch

Ingrediënten

Een van mijn (Vivian) hobby’s is het oefenen van snijtechnieken. Daarom snijd ik voor deze wortelsalade met alle plezier de wortels in dunne staafjes. Barry houdt meer van efficiëntie en een salade die wat sneller op tafel staat; hij gebruikt de keukenmachine of handrasp om de wortels tot reepjes te maken. Kies zelf wat je het liefste wilt of wat het beste uitkomt.

Salade 2-3 personen

250 gr wortels
3 el uitgelekte kikkererwten
1 tl komijnpoeder
zout en peper
100 gr feta
4 el olijfolie
1 flinke tl harissa (Marokkaanse pittige chili-paprikapasta, te koop in de supermarkt of Marokkaanse winkel. De pittigheid kan per merk erg verschillen, dus proef goed van te voren en pas eventueel de hoeveelheid aan naar hoe pittig je de salade wilt hebben)
1 tl komijnzaadjes, geplet of 1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl kristalsuiker
1 teentje knoflook, geplet
3 el limoensap
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte munt

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.