Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Wortelsoep met platbroodjes (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Soep: Snipper het uitje en de knoflook. Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de komijnzaadjes, kurkuma en chilivlokken toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de wortelen en linzen toe en roer door. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dek de pan af, draai het vuur lager en laat 20-25 minuten pruttelen tot de wortelen en linzen gaar zijn. Draai het vuur uit en pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een lepeltje yoghurt of room en grof gehakte koriander erover.

Tip: voeg na het pureren een handvol fijne reepjes bietenblad toe een aan de hete soep.

Platbroodjes: Doe de gist, suiker en het water in een kommetje. Roer door en laat 10 minuten staan totdat het gaat schuimen. Rooster het komijn- en korianderzaad in een droge koekenpan 2 minuten. Stamp ze daarna grof in een vijzel. Meng in een kom de bloem, 2/3  van het komijn- en korianderzaad, het zout, het gistmengsel en een scheutje olijfolie door elkaar. Kneed het met je handen tot een zacht en elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Plaats het deeg in een licht met olijfolie ingevette kom, dek af met een theedoek en zet 1½ uur op een warme plek tot het deeg verdubbeld is in grootte. Haal dan het deeg uit de kom en kneed nog een minuutje. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol het deeg uit tot rondjes van ½ centimeter dik. Verhit een grillpan op middelhoog tot hoog vuur. Bestrijk de platbroodjes aan beide kanten met olijfolie en strooi er de achtergehouden komijn- en korianderzaadjes en grof zeezout over. Druk het een beetje in de broodjes. Grill dan de broodjes ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin, ietwat gerezen en gaar zijn.  

vegetarisch

Ingrediënten

Serveer deze voedzame soep van rode of gele wortelen en rode of gele linzen met platbrood, die je wanneer je tijd en zin hebt, gemakkelijk zelf kunt maken!

WORTELSOEP

Licht hoofdgerecht 4 personen:

600 gr rode of gele wortelen
140 gr rode of gele linzen (bijvoorbeeld van De Nieuwe Band)
2 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl komijnzaad of 1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
een snufje chilivlokken of -poeder
1,2 l groentebouillon
2 el yoghurt of kokosroom
10 gr koriander
zout en peper

PLATBROODJES

Wij worden erg blij van deze zelfgemaakte platbroodjes. Met een beetje geduld kan het niet mislukken. Lekker bij soep, Indiase curries, Midden-Oosterse stoofpotjes of allerhande dipjes, zoals tzatziki en hummus.

Voor 8 broodjes: 

5 gr gedroogde gist
5 gr suiker
125 ml warm water
210 gr (spelt)bloem
½ tl komijnzaad
½ tl korianderzaad
½ tl zout
olijfolie
grof zeezout 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.