Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Zoete-aardappelparten met citroengras crème fraîche (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Was de zoete aardappelen goed, schil ze niet. Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in de lengte in 4 tot 6 lange parten, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Leg ze in een braadslee, eventueel bekleed met bakpapier. Sprenkel de olijfolie, rode peper, zout en alle specerijen over de parten. Meng alles met je handen goed door elkaar. Rooster ze in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten tot de aardappelparten gaar en goudbruin zijn.

Maak intussen de dipsaus. Verwijder de buitenste harde lagen van de stengel citroengras. Snijd ongeveer de bovenste helft van de stengel af, zodat je het witte, zachte en lichtgroene deel overhoudt. Hak dit deel van de citroengras ragfijn. Klop de crème fraîche met de limoensap en –schil, gember en citroengras. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer de zoete aardappelparten warm of lauwwarm, met de dipsaus en wat verse blaadjes koriander.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen.

Zoete aardappel in het pakket maakt ons erg blij. Dit recept van Ottolenghi is een van onze favoriete manieren om ze te eten, omdat we houden van de frisse Aziatische dip in combinatie met de kruidige zoete aardappel.

3 middelgrote zoete aardappelen
4 el olijfolie
2 tl korianderzaad, gevijzeld
2 tl komijnzaad, gevijzeld
1 tl zeezout
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 stengel citroengras
200 gr crème fraîche
geraspte schil en sap van 2 limoenen
50 gr gemberwortel, geschild en geraspt of zeer fijngehakt
snufje zout
eventueel wat verse koriander

 

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.