Zoete batatenpartjes met pittige komijnmayonaise

Ingrediënten

2,5 el olijfolie
1 kg zoete aardappelen, geschild en in partjes van 6 cm lang
200 gr mayonaise
60 ml citroensap
1 tl honing
1 volle el grof gehakte koriander
1,5 tl gemalen komijn
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de olijfolie in een grote metalen ovenschaal en verhit hem 5 minuten in de oven. Doe de zoete aardappelen in één laag in de ovenschaal. Breng ze op smaak met peper en zout en bak ze 35 minuten in de oven. Schep ze af en toe om. Doe intussen de mayonaise, het citroensap, de honing, koriander en komijn in een keukenmachine en maal er een gladde substantie van. Laat de aardappelpartjes uitlekken en dien ze op met de pittige mayonaise.

Ingrediënten

2,5 el olijfolie
1 kg zoete aardappelen, geschild en in partjes van 6 cm lang
200 gr mayonaise
60 ml citroensap
1 tl honing
1 volle el grof gehakte koriander
1,5 tl gemalen komijn
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?