Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Zoetzuur ingelegde rode kool (recept van Barry en Vivian)

Zoetzuur ingelegde rode kool (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Maak nu alvast deze zoetzure rode kool, en je hebt direct een schitterend roze bijgerechtje voor het kerstdiner. Lekker bij vlees en gevogelte, op een broodje (ham/ groente) burger of meng het door een groene salade.

vegetarisch

Ingrediënten

500 gr rode kool
2 el zout
125 ml appelcider- of rijstazijn
125 ml rode wijnazijn
200 gr kristalsuiker
1 steranijs
2 laurierblaadjes
1 el mosterdzaad

 

 

Bereidingswijze

Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng het zout erdoor en zet ten minste 3 uur weg. Zo wordt de kool zachter. Spoel de rode kool goed af en laat uitlekken. Doe alle overige ingrediënten samen met 250 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Doe de rode kool in een gesteriliseerde weckpot. Giet het azijn-suikermengsel met de specerijen erover. Sluit de pot en laat ten minste 24 uur staan. De zoetzure rode kool blijft minimaal een maand houdbaar in de koelkast.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.