Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Zomerse lunch

zomer-header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwijder de (dikkere) stengels van de melde en was de blaadjes. Snijd ze in dikke repen. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Doe de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Laat op keukenpapier afkoelen. 
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen en het teentje geperste knoflook zachtjes een paar minuten. Verhoog het vuur en voeg de melde met het aanhangend water en de rozijnen toe. Roer om en doe het deksel op de pan. Stoof zo een paar minuten tot de melde is geslonken en zacht wordt. Meng de pijnboompitten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker op een geroosterde dikke boterham met eventueel pesto, kruidenboter of blauwe kaas.

vegetarisch

Ingrediënten

tuinmelde blaadjes 
1 rode ui
3 eetlepels pijnboompitjes
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels grote gele rozijnen
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.