Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Mijn moeder vindt gestoofde varkenswangen maar griezelig klinken. Ongetwijfeld zal dit op en top herfstige gerecht haar over haar angst heen helpen. Want wie kan nou niet verleid worden door zacht, mals, uit elkaar vallend vlees in een zoetpittige preisaus dat ook nog eens budgetvriendelijker is dan menig ander stoofgerecht? Ok, waarschijnlijk op een vegetarisch stoofgerecht na dan.

Ingrediënten

 

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg varkenswangen
2 el bloem
4 el olijfolie
2 uien
2 preien
een klont boter
5 takjes tijm
1 laurierblad
1 el honing
200 ml witte wijn
200 ml kippenbouillon
1 el grove mosterd
100 ml room
zout en peper

 

 

 

Bereidingswijze

Verwijder het harde vet, de zenuwtjes en eventueel de vliesjes van de varkenswangen. Of kijk je slager lief aan en vraag of hij/zij het voor je wilt doen. Breng de bloem op smaak met zout en peper. Wentel hierin de varkenswangen. Verhit 2 eetlepels olie in een grote stoofpan met dikke bodem. Voeg de varkenswangen toe en bak ze in 2-3 minuten rondom goudbruin. Misschien zal je dit in een paar keer moeten doen. Haal de wangen uit de pan en zet apart.

Snipper de ui. Was de prei en snijd fijn. Verhit de overgebleven olie in de pan en fruit hierin op een zacht vuurtje de ui en prei zo’n 20 minuten tot het zacht is. Voeg de tijm, laurier en honing toe, zet het vuur iets hoger en bak het geheel tot de prei goudbruin en gekarameliseerd is. Doe de varkenswangen terug in de pan, bij de prei. Schenk de bouillon en wijn erbij. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Dek de pan vervolgens af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2½-3 uur zachtjes gaar stoven.

Schep de wangen met een schuimspaan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Breng de saus aan de kook en voeg de mosterd en room toe. Laat het 5-10 minuten borrelen tot je een goudachtige, volle saus hebt. Voeg de wangen toe en warm het geheel nog eens goed door. 

Serveer de gestoofde varkenswangen met smeuïge aardappelpuree, polenta of rijst.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.