Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

In Frankrijk noemen ze snijbiet "blettes". Om in Franse sferen te blijven, delen we een recept voor een "gratin de blettes". In tegenstelling tot het klassieke Franse recept, gebruiken wij in deze variant geen room waardoor het vegan is. Toch is de snijbietgratin zó romig dat je bijna niet zult geloven dat er helemaal geen zuivel in zit. De edelgistvlokken zorgen voor een kaasachtig smaakje, maar kun je ook achterwege laten. Wij serveren er graag geroosterde aardappels bij. Gebaseerd op een recept van Hugh Fearnley-Whittingstall.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

500-600 gr snijbiet
1 ui
2 tenen knoflook
75 gr rauwe cashewnoten
250 ml groentebouillon
2 el edelgistvlokken
2 el olijfolie
20 gr amandelschaafsel
20 gr havervlokken
20 gr boekweit of broodkruim
zout en peper

Bereidingswijze

Wel de cashewnoten ten minste 3 uur in koud water, zodat de goed zacht worden. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin rustig de ui en knoflook tot zacht en glazig.
Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Was de snijbiet. Snijd de stelen in grove stukken van ongeveer 4 centimeter lang. Snijd de bladeren in repen. Kook de snijbietstengels zo'n 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de bladeren toe en kook nog 3 minuten. Giet de snijbiet af, laat goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Maak een romige saus door de cashewnoten met de bouillon, edelgistvlokken, ui en knoflook te pureren in een blender tot het een gladde saus is. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de snijbiet en cashewsaus goed door elkaar. Schep het geheel in een ovenschaal. Strooi het amandelschaafsel, de havervlokken en boekweit eroverheen. Besprenkel met olijfolie en bak de gratin 25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.