Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en aardappels. Wanneer de aardappels een dunne schil hebben, zouden wij ze alleen goed wassen, maar niet schillen. Halveer de knolselderij en snijd vervolgens in dunne plakjes van 3-5 millimeter. Snijd de aardappels in even dunne plakjes. Gebruik je kleine aardappels, snijd ze dan in de lengte in plakjes zodat ze enigszins hetzelfde formaat hebben als de knolselderijplakjes. Plet het teentje knoflook met een mes. Doe de knolselderij, aardappel en knoflook samen met de room en melk in een brede pan. Rits de blaadjes van de tijm los en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het, af en toe voorzichtig omscheppend, 10 minuutjes zachtjes pruttelen tot de groenten iets zachter zijn. Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in de lengte in dunne plakjes. Schep de helft van het knolselderij-aardappelmengsel in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de plakjes appel erover. Schep vervolgens de andere helft van het mengsel op de appel en giet het roommengsel erbij. Verdeel de boter in kleine blokjes over de schotel. Breng wederom op smaak met zout en peper. Zet de ovenschotel in de oven en bak hem 35-40 minuten, tot hij goudbruin is.

vegetarisch

Ingrediënten

Deze gratin vormt een perfect bijgerecht bij geroosterd vlees maar is ook zeer geschikt als vegetarisch hoofdgerecht met een groene salade.

Bijgerecht 4 personen of hoofdgerecht 3 personen:

400 gr aardappels
300 gr knolselderij
150 ml slagroom
150 ml melk
1 grote appel (bijv.  goudreinet)
1 teentje knoflook
5 takjes tijm
10 gr boter
zout en peper

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.