Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in dunne plakjes. Meng de crème fraïche met het zout, de nootmuskaat, peterselie en peper. Fruit de uit in de boter. Voeg de zuurkool toe en bak het mee. Snijd de appel in dunne plakjes en voeg samen met de jeneverbessen toe aan de zuurkool. Voeg de bouillon toe en laat het op een laag vuur 10 minuten meepruttelen. Vet een ovenschaal in. Verdeel hierin de aardappelschijfjes en zuurkool in laagjes. Giet als laatste laag de crème fraïche er overheen. Bak de gratin ongeveer 30 minuten en strooi 10 minuten voor het einde de geraspte kaas erover.

vegetarisch

Ingrediënten

400 gr aardappels
150 ml crème fraïche
nootmuskaat
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 el margarine
1 grote ui, gensipperd
500 gr zuurkool
1 appel
eventueel jeneverbessen
1 kop groentebouillon
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.