Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

De jongste dame van ons gezin, Aimée, is sinds kort verhuisd van studentenhuis. Eindelijk heeft ze weer een huis met een oven! En daar is niet alleen onze hele familie blij mee, maar ook haar medestudenten, want dan kan ze haar befaamde bietenquiche weer maken.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

5 plakken bladerdeeg of hartige taartdeeg
500 gr gare bieten (gekookt of gepoft)
2 rode uien
2 takken rozemarijn
1 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el honing
100 gr zachte feta of geitenkaas
2 eieren
125 ml slagroom
boter om in te vetten
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm in met boter. Leg de plakken deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap die groot genoeg is om de quichevorm mee te bekleden. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg er bakpapier op en stort er een blindbakvulling (zoals bakerwten of linzen) in. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Verwijder de blindbakvulling en bak het deeg nog 5 tot 10 minuten, tot het licht goudbruin is.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot glazig. Rits de rozemarijnnaaldjes van de tak en hak grof. Schil de gare bieten en snijd in kleine blokjes. Voeg de rozemarijn, bieten, balsamicoazijn en honing toe aan de uien. Draai het vuur hoog en roerbak ongeveer 5 minuten tot het vocht verdampt is en een glanzend plakkerig mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het bietenmengsel over de quichebodem. Verkruimel de kaas erover. Klop de eieren en slagroom door elkaar en breng op smaak. Giet het mengsel geleidelijk over het bietenmengsel zodat het goed verdeeld is. Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.