Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Schil de goudreinetten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager maar laat alles goed pruttelen, zoals de Engelsen dit zo mooi kunnen zeggen: “Maintain a lively simmer.”  Roer af en toe door en zorg ervoor dat niets aan de bodem van de pan blijft kleven. Na ongeveer 25 minuten zal de appel zacht zijn en de vloeistof zijn ingekookt tot een glanzend, siroopachtig goedje. Houd het de laatste 5 minuten extra goed in de gaten zodat het niet aan de pan blijft zitten en verbrandt. Roer dus iets vaker door, tot de gewenste dikte is bereikt. Je kunt het nu direct opeten of de warme chutney in een pot overgieten, deksel erop doen en 5 minuten op z’n kop op de dop zetten. Daarna omdraaien en verder laten afkoelen.

vegetarisch

Ingrediënten

Appel-gember chutney is in de koelkast, in een gesteriliseerde en goed afgesloten (weck)pot wel 3 maanden houdbaar.  Dit geeft je volop tijd om er eens lekker mee te variëren. Wij eten zelf de chutney het liefst met een varkenskarbonade of kotelet. Maar en zijn talloze opties. Combineer bijvoorbeeld met paté, aardappel, een broodje (vegetarische) hamburger of een lekker stuk kaas.

Voor ongeveer 400 ml chutney:

 2 goudreinetten
2 flinke el blanke rozijnen
3 el fijngehakte gember (van 3 tot 5 cm verse gember)
150 gr lichtbruine basterdsuiker
150 ml (appel)ciderazijn
40 gr boter
snufje cayennepeper
½ tl zout

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.