Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Adobo is het onofficiële nationale gerecht van de Filipijnen. In tegenstelling tot veel Aziatische keukens, is de Filipijnse niet pittig en worden niet veel specerijen gebruikt. In plaats daarvan vormen sojasaus en azijn de basis, zoals ook bij adobo het geval is. Toen wij een aantal jaren geleden in de Filipijnen waren, kregen we adobo in allerlei varianten, meestal met kip of vlees dat lang moest stoven. Wij maken er nu graag een vegetarische variant van. Serveer met rijst.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 aubergines
1 ui
3 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
80 ml rijstazijn
80 ml tamari of sojasaus
10 zwarte peperkorrels
2 el palmsuiker, bruine basterdsuiker of honing
2 laurierblaadjes
koriander of lente-ui ter garnering

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en vervolgens iedere helft in de lengte in vieren. Snijd die in stukken van 5-7 centimeter lang. Verhit 1 eetlepel olie in een brede koekenpan en bak hierin de helft van de aubergines in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin. Schep uit de pan en herhaal het met de andere helft van de aubergines. Schep die ook uit de pan.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit een eetlepel olie in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de azijn en tamari erbij. Voeg de peperkorrels, suiker en laurier toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager. Voeg de aubergines weer toe aan de pan, schep alles door elkaar en dek de pan af. Stoof de aubergines 5-10 minuten tot ze gaar zijn. Serveer met rijst en garneer met koriander of lente-ui.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.