Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Panzanella is een Italiaanse broodsalade met tomaten. Ideaal voor als je nog een stuk oud brood hebt liggen. Wij voegen er dit keer aubergine aan toe, gewoon omdat het heerlijk is.

vegetarisch

Ingrediënten

Maaltijdsalade 2 personen, bijgerecht 4 personen:

200 gr stevig brood (ongesneden)
1 teen knoflook
500 gr aubergine
200 gr (cherry)tomaten
7 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
2 el kappertjes
½ rode ui
2 el pijnboompitten
10 gr peterselie of basilicum
Parmezaanse kaas
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in stukken, ter grootte van grove croutons. Snipper de teen knoflook en doe het samen met het brood in een ovenschaal. Meng er 2 eetlepels olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Snijd de aubergines in grove stukken. Doe ze in een aparte ovenschaal en meng er 4 eetlepels olijfolie, zout en peper door. Rooster de aubergine en het brood ongeveer 25 minuten in de oven, tot het brood goudbruin en knapperig is en de aubergine gaar. Wellicht heeft de aubergine nog 5 minuten langer dan het brood nodig.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Doe de tomaten met de ui, kappertjes, rode wijnazijn, en 1 eetlepel olijfolie in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak. Laat dit marineren terwijl de aubergine en het brood roosteren.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Hak de peterselie of basilicum grof. Schep de geroosterde aubergine en de croutons zodra ze uit de oven komen door het tomatenmengsel. Meng de peterselie en pijnboompitten erdoor. Schaaf er tot slot wat Parmezaanse kaas over. Serveer direct.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.