Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Pittig, zoet en zuur. Probeer zeker eens deze variant van gestoofde rode kool.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 6 personen:


1 rode kool
1 appel
2-3 rode pepers
4 cm gember
4 stuks steranijs
4 tenen knoflook
3 el sojasaus
75 ml rijstazijn
eventueel 2 el mirin (rijstwijn)
50 gr kristalsuiker
3 lente-uien
1 el sesamolie
2 el sesamzaad

 

 

 

Bereidingswijze

Snijd de rode kool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Snijd de appel ook in dunne reepjes. Snijd de pepers, gember en knoflook fijn. Doe de kool, appel, peper, gember, steranijs, knoflook, sojasaus, rijstazijn, mirin en suiker in een pan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Breng aan de kook, dek af en stoof in 45-50 minuten op een laag vuur tot de kool zacht is. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Haal het deksel van de pan met kool en laat nog 5 minuten, af en toe roerend, pruttelen tot het vocht verdampt is en de kool glanst. Meng twee derde van de lente-uien door de kool. Besprenkel met sesamolie en strooi de rest van de lente-uien en het sesamzaad erover.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.