Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Een slimme manier om bietjes in een gerecht te verstoppen voor de niet-bietenliefhebber. Echt gezond kunnen we de brownie ondanks de toevoeging van bietjes nog niet noemen. Wel zorgen de bietjes ervoor dat de brownie lekker smeuïg wordt en een subtiel aards-zoete smaak krijgt. 

 

vegetarisch

Ingrediënten

250 gr boter
250 gr pure chocolade (70% cacao)
250 gr kristalsuiker
3 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr gekookte en geschilde bietjes
een handvol gepelde walnoten 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 centimeter met bakpapier. Rasp de biet met een grove rasp en zet apart. Snijd de boter en chocolade in blokjes. Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Klop ondertussen (met een mixer) in een ruime kom de eieren met kristalsuiker romig en luchtig. Schep de gesmolten boter en chocolade erdoorheen. Zeef de bloem erboven. Doe de geraspte bietjes en eventueel de walnoten erbij. Meng alles goed door elkaar. Schenk het browniemengsel in de bakvorm en bak de brownie 25-30 minuten in het midden van de oven. De brownie is zowel warm als koud erg lekker. Serveer eventueel met lobbige slagroom.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.